Man valt dronken in slaap: Nu is hij blind aan één oog

door: STS
Drinken - alcohol
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een veertiger is blind geworden aan één oog nadat hij in dronken toestand in slaap viel. Zijn oog raakte daarbij beschadigd.

De 44-jarige man uit Taiwan had een nacht gedronken en was daarna in slaap gevallen, met zijn gezicht naar beneden. Hij lag gedurende enkele uren in een positie waarbij er druk werd uitgeoefend op een oogbol.

Nadat hij wakker werd, voelde de man enkele dagen lang pijn en zag hij niets meer uit één oog. Hij besloot om zich te laten onderzoeken in een ziekenhuis. Daar stelden de dokters vast dat het oog opgezwollen was en dat de spieren verlamd waren. De linkerpupil reageerde niet op licht en toonde geen teken van beweging.

De artsen ontdekten dat de subconjunctivale bloedvaten - die zich net onder het heldere oppervlak van het oog bevinden - waren gebarsten door de druk die op het oog werd uitgeoefend.

"Hoewel sommige patiënten hun zicht terugkrijgen, heeft de man in kwestie vier maanden later nog niet gemeld dat hij zijn gezichtsvermogen terugkrijgt", schrijft The Sun.