Nieuw rookverbod zorgt voor ophef: "Dit gaat te ver, rokers worden gediscrimineerd"

door: STS
Roken
Afbeelding bron: Unsplash

Vanaf 1 januari 2023 wordt het rookverbod uitgebreid en zal het verboden zijn om nog te roken op de perrons in de stations.

Wij stelden op onze Facebookpagina de vraag aan de lezers wat zij vinden van het nieuwe rookverbod.

"Dat ze eens beginnen met alcoholreclame ook te verbieden. Daar is ook al veel miserie door gekomen. Hoeveel gezinnen zijn daar niet al kapot aan gegaan?", stelt Anny.

"Jammer voor rokers, ze worden overal buitengesloten", vindt Frank.

"Super", vindt Axelle. "Super", schrijven ook Christelle, Roger en Annie. "Goed", zegt Jurgen. "Top!", vindt Christiane.

"Waarom is dat nodig? Straks of morgen mag je nog niet meer ademen. Ik ben thans een niet-roker, al 15 jaar", zegt Josee.

"Denk je dat daar zich iemand iets van aantrekt? In voetbalstadions is het ook verboden en toch doen ze het", merkt Mohamed op.

"Iemand die buiten rookt: ok. Maar al die sigarettenpeuken vind ik schandalig", laat Marleen weten.

"Wat mij het meest stoort, is dat ze wel de taksen willen ontvangen, maar je mag het nergens nog 'consumeren'. Dat ze dan de verkoop van rookwaren gewoon verbieden", schrijft Peter.

"Heel goede beslissing", vindt Josette.

"Ik rook niet, maar vind het toch wel belachelijk. We mogen niks, maar moeten van alles", schrijft Albert.

"Ik vind dat de rokers altijd gediscrimineerd worden. Druggebruikers of alcoholverslaafden die achter het stuur kruipen richten meer schade aan dan de rokers, doe daar eerst iets aan", zegt Jasmine.

"Ik ben geen roker, maar als de treinen weer eens vertraging hebben snap ik dat er mensen zijn die nood hebben aan een sigaretje", schrijft Rita.

"Ik rook niet meer, maar dit gaat een beetje te ver", vindt Simonne.