Op reis tijdens kerstvakantie? "Enkel voor egoïsten die misschien weer virus meebrengen"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay

De kerstvakantie is niet veraf meer. Voor veel mensen het ideale moment om een reis te maken. Of toch maar niet, in tijden van corona?

Wij stelden op onze Facebookpagina de vraag: "Ga jij tijdens de komende kerstvakantie op reis?" De plannen van de lezers lopen uiteen.

"Zeker en vast. We zijn eind november vertrokken, en we blijven tot in de lente. Het is hier in Spanje veiliger dan in België. We houden ons perfect aan de regels en ze zijn hier trouwens zeer plichtsbewust", zegt Conny.

"Nee, we blijven gezellig thuis bij de kerstboom, en met de familie gezellig aan de kersttafel. Lekker samen genieten van lekker eten", schrijft Tania.

"Nee, ik heb het geluk aan de kust te wonen. Hier is het alle dagen vakantie", laat Marcelle weten.

"Ja, zes dagen feesten à volonté in Oostende. Maar we houden het veilig. We gaan voorlopig niet naar het buitenland, met al die regels. Je wordt er moe van, dat is ook geen vakantie", vindt Eddy.

"Nee, aangezien ze door corona geen dialysepatiënten toelaten, maar thuis is het ook gezellig hoor", zegt Françoise.

"Normaal ging ik naar mijn dochter in Spanje, maar dit jaar neem ik het risico toch niet", laat Carina weten.

"Er zijn belangrijkere dingen in het leven dan op reis gaan. Gezondheid bijvoorbeeld, nu in tijden van corona. Je kan beter thuisblijven en zorgen dat je niet ziek kan worden", schrijft Marie Rose.

"Voor sommige mensen is op reis gaan ook belangrijk, dus ja, als ik kan, ga ik op reis", zegt Nicole.

"Iedereen doet wat hij wil, maar ik vind persoonlijk dat thuisblijven op dit moment toch beter is dan nu te gaan reizen, met het coronavirus dat steeds weer blijft opduiken", stelt Maurice.

"Ze moeten alles sluiten. De mensen moeten in eigen land blijven, België is ook mooi. Ze moeten de luchthavens sluiten", vindt Rita.

"Nee, op reis gaan is alleen voor egoïsten die misschien weer virus meebrengen", stelt Frank.

"Ik ga niet meer op reis. Geen zin meer, en het is veel te omslachtig. Daarbij hebben we ons geld nodig om de energiefactuur te betalen", zegt Carine.