Opgelet met geld afhalen op vakantie: "Dan kost het je geld, en dat kan wel oplopen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Veel Belgen trekken deze zomer op vakantie. Maar je moet opletten met het afhalen van geld in het buitenland. Dat kan je soms namelijk geld kosten.

"Betalen kan je geld kosten, afhankelijk van de plek waar je gaat betalen. Soms moet je betalen om te betalen", zei Xavier Taveirne in het programma 'De Markt' op VRT Canvas.

"Als je in een land van de Eurozone geld wil gaan afhalen met je gewone bankkaart, je debetkaart, zal je dat geld kosten als jouw bank in België niet in hetzelfde netwerk zit als de bank waar je in het buitenland geld bij wil afhalen."

Kosten per transactie

"Dat gaat over 50 cent per transactie. Dus in die zin kan het handig zijn om hier in België nog enkele honderden euro's cash uit de bankautomaat te halen en mee te nemen. Maar de meeste banken in de Eurozone zitten wel in het netwerk van je eigen bank, en dan zal je met je debetkaart geen extra kosten moeten betalen om geld af te halen."

Geld afhalen met kredietkaart

"Dat is wel zo als je met je kredietkaart geld gaat afhalen. En dat kan wel oplopen. Dat kan 5 tot 6 euro per transactie zijn. Dus denk even goed na hoe je ter plekke wil betalen als je naar een land van de Eurozone gaat."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp