Opgepast voor deze slechte tandartsen: Tandartsenbond waarschuwt, patiënt getuigt

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay

Er zijn in ons land tandartsen aan het werk die hun diploma in Roemenië verkregen. Ze spreken amper Nederlands en hebben onvoldoende kennis van tandheelkunde. Daar waarschuwt de Vlaamse tandartsenbond voor.

"Er bereiken ons berichten dat het in bepaalde landen mits een hoog inschrijvingsgeld mogelijk is om op korte termijn een diploma te behalen, dat wellicht ook een stukje minder kwalitatief is dan hetgeen je aan de Vlaamse universiteiten kan behalen", vertelde Frank Herrebout, de voorzitter van de tandartsenbond, op VTM.

"De macht van de erkenningscommissie is te beperkt. Wij hebben een aantal mogelijkheden, maar eens die uitgeput zijn, kunnen we niet weigeren dat die collega's aan de slag gaan in Vlaanderen."

Een gedupeerde patiënt getuigde op de commerciële zender: "Ze hebben meteen een röntgenfoto van mijn tanden gemaakt. Die wees uit dat ik acht à negen gaatjes zou hebben. Toch wel heel vreemd, omdat het februari was en mijn laatste tandartsbezoek dateerde van november."

"Om nu te zeggen dat ik op vier maanden tijd negen gaatjes had ontwikkeld, dat leek mij toch wel heel onrealistisch."

De man liet de gaatjes vullen, maar kreeg opnieuw tandpijn. Hij was intussen teruggekeerd naar Denemarken, waar hij woont. "Daar hebben ze opnieuw een foto genomen van mijn gebit. Bleek dat die gaatjes ofwel slecht gevuld waren, ofwel helemaal niet gevuld waren... Dat er nog restjes vulling op de tanden zaten..."

"En het ergste van alles was dat ik een ontsteking had, waardoor ik een wortelkanaalbehandeling nodig had. Dat had die tandarts in België helemaal niet gezien. Dat heb ik hier in Denemarken dan bijna met spoed moeten ondergaan."

Tags tandarts