"Stroom zal er zijn, maar we zullen ons blauw moeten betalen"

door: STS
energiefactuur
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Veel mensen vrezen dat we na de sluiting van de kerncentrales met stroomtekorten te kampen zullen krijgen.

De sluiting van de kerncentrales is dit najaar een heet hangijzer. De bevoorradingszekerheid moet na de sluiting gegarandeerd blijven. Maar zal dat wel het geval zijn?

Wij stelden op onze Facebookpagina de vraag: "Vertrouw jij erop dat de energiebevoorrading in België gegarandeerd zal blijven?"

"Nee, ik vertrouw dat zeker niet. Iedereen kiest voor kerncentrales en de groenen willen koste wat kost die vuile gascentrales", stelt Jeanine.

"Zolang we betalen, zal alles er zijn, wees maar gerust", schrijft Reginald.

"Nee, vooral door de gascentrales van de groenen. De dag dat ze ginds de gaskraan dichtdraaien staan ze daar. En dan? Het wordt een drukkingsmiddel om regeringen op de knieën te krijgen. Laat ons moderne, veilige kerncentrales bouwen", vindt Domi.

"Nee, door het getalm en gelul van onze regeringen (ook de voorgaande) gaan we op een bepaald ogenblik energietekorten hebben", vreest René.

"Tuurlijk, desnoods uit het buitenland", stelt Tony.

"Gegarandeerd, daar twijfel ik aan. Betaalbaar gaat een heel ander paar mouwen worden. Met dank aan de groene dogma's", schrijft Gerard.

"Nee, of we gaan ons blauw moeten betalen", vreest Alain. "Nee", is ook het korte maar krachtige antwoord van onder meer Frans, Guido, Anne en Alexandra.