Test Aankoop wil dat iedereen het weet: "Jullie hebben recht op fikse compensatie"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Test Aankoop wil naar aanleiding van de meerdere stakingsdagen die zijn aangekondigd bij Brussels Airlines en Ryanair reizigers wijzen op hun rechten.

Op 23, 24 en 25 juni wordt er gestaakt bij Brussels Airlines, bij Ryanair is dat het geval op 24, 25 en 26 juni.

Test Aankoop herinnert reizigers eraan dat een recht op forfaitaire compensatie bestaat, in tegenstelling tot de staking van maandag 20 juni, toen er sprake was van overmacht voor de luchtvaartmaatschappijen.

"Dat is niet het geval voor stakingen van het luchtvaartpersoneel zelf. In dit geval hebben passagiers, naast de gebruikelijke alternatieve vlucht of terugbetaling, recht op een forfaitaire compensatie. Die varieert tussen 250 en 600 euro per passagier, afhankelijk van de afstand van de vlucht."

"We gaan controleren of Brussels Airlines en Ryanair die verplichting nakomen en we roepen de betrokken passagiers op om ons te informeren als dat niet het geval zou zijn."

De formulieren om bij de betrokken maatschappijen een forfaitaire vergoeding aan te vragen, vind je via deze link (Brussels Airlines) en deze link (Ryanair).

Mensen die vragen hebben over hun rechten in het kader van de aangekondigde stakingen, kunnen altijd contact opnemen met Test Aankoop via 0800/29.510.