Ann Van den Broeck waarschuwt na borstkankerdiagnose: "Beter te vroeg dan te laat"

door: COS
Ann Van den Broeck
Afbeelding bron: Instagram @annvandenbroeck13

Ann Van den Broeck kreeg recent de diagnose borstkanker. De actrice is momenteel al in behandeling en gaat vol goede moed de strijd aan met de ziekte.

Ann Van den Broeck maakte afgelopen weekend zelf bekend tegen borstkanker te strijden. Dat deed de actrice met een sterk bericht op sociale media. Nu laat Ann opnieuw van zich horen op Instagram met een update.

Ann vertelt lang getwijfeld te hebben om het bericht over de ziekte te delen. Ze besloot het toch te doen, omdat ze merkt dat er nog veel taboe bestaat rond borstkanker.

En dat terwijl 1 op de 8 vrouwen ermee te maken krijgt. "Dat is bijzonder veel. En dat bleek ook uit de talrijke reacties van lotgenoten", zegt Ann op Instagram.

"Dames én heren, doe regelmatig een check up! Voel staand, liggend, zittend, met je arm omhoog, met je arm omlaag… Aarzel niet om je dokter te bellen wanneer je twijfelt aan wat je voelt. Beter te vroeg dan te laat."

"Ik zal jullie af en toe een kleine update geven van mijn parcours. Op dit moment heb ik naast vermoeidheid nog niet al te veel last van bijwerkingen. Voorlopig gaat het goed! Op naar chemo 7", aldus een strijdvaardige Ann!