Conner Rousseau zet puntjes op de i na nieuwe klacht van grensoverschrijdend gedrag: "Er was stress"

door: STG
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Het zit de laatste tijd niet mee voor Conner Rousseau. De populaire politicus kreeg gisteren opnieuw te horen dat er een nieuwe klacht tegen hem werd ingediend voor grensoverschrijdend gedrag.

De laatste maanden zijn pittig voor Conner Rousseau. Zopas werd opnieuw een klacht voor grensoverschrijdend gedrag tegen hem ingediend. Gisteren startte het gerecht nog een onderzoek tegen choquerende uitlatingen naar de Roma-gemeenschap.

Verschillende bronnen bevestigen aan Het Nieuwsblad dat het om een racistische uitlating gaat. Hij zou onder meer zijn frustratie geuit hebben over een omgeving waar volgens hem overlast wordt gecreëerd. In grove bewoordingen zou hij ook de politie duidelijk gemaakt hebben dat zij beter eens enkele mensen zouden aanpakken, waarna er een proces-verbaal werd opgesteld.

In Het Laatste Nieuws reageert de politicus ook op eerdere aanklachten die binnenkwamen. "Beschuldigingen lees je op de voorpagina, de seponering niet”, uit de politicus zijn ongenoegen in Het Laatste Nieuws. “Er was stress, paniek, ongeloof en niet weten wat er gebeurt. Mijn familie zag ook af."

Ook in 'De Tafel Van Gert', zet hij de puntjes op de i. "Ik kan u met de hand op mijn hart zeggen, volgens mij heb ik nooit een grens overschreden”, klonk het. "Waar ligt uw grens? Waar ligt mijn grens? Dat is voor heel veel mensen anders en een heel complex gegeven", zegt de politicus.

"Het belangrijkste is dat je aangeeft wanneer een grens wordt overschreden. In geen enkele van de drie zaken - en dat staat zwart op wit - heeft iemand aangegeven dat er een grens overschreden was. Er was ook geen grens overschreden, maar het is mezelf nooit aangegeven geweest.", aldus Rousseau.