Conner Rousseau zet volger stevig op zijn plaats: "Rustig, we zijn 2023"

door: STG
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Conner Rousseau kwam de voorbije weken in een mediastorm terecht. De politicus kreeg heel wat reacties op zijn coming-out. Tot op de dag van vandaag wordt hij nog regelmatig geconfronteerd met haatreacties.

Conner Rousseau zorgde aan het begin van de zomer voor heel wat media-aandacht. De populaire politicus liet reportagemaker Eric Goens een video maken over zijn coming-out. Er kwam heel wat reactie op de video. Heel wat mensen vroegen zich dan ook af of een coming-out nog van deze tijd is.

Dat het bespreekbaar maken van het onderwerp heel wat emoties losmaakt op sociale media is al langer geweten. Ook nu krijgt Conner nog heel wat haatreacties over zich heen. Hij maakt van de gelegenheid gebruik om een volger op zijn plaats te zetten. Eerder deze week maakte Rousseau bekend ook op de pride van dit weekend aanwezig te zijn.

"Walgelijk", schreef iemand in een bericht aan Conner. "Rustig Guido, we zijn 2023", schrijft hij op zijn Instagramverhaal. Als de pride niets voor u is? Simpel. Ga dan niet", reageert Conner.

"Ik was er vorig jaar voor het eerst. Vond het super gezellig. Ik voel me ook niet vertegenwoordigd door elke wagen. Zeker niet. So?", klinkt het. Toch goed dat anderen zich eindelijk wel eens vertegenwoordigd voelen?", vraagt hij zich af.

"You do you. Leven en laten leven, maar deze reacties tonen voor mij toch aan dat op straat komen voor gelijke rechten en veiligheid, ook vandaag nog nodig blijft"; besluit hij.

ConnerRousseau09082023.jpg
Afbeelding bron: Instagram @kingconnah