Emilie Vansteenkiste keert huiswaarts na ‘Miss Universe’: “Ik ben niet teleurgesteld, maar trots”

door: ASX
Emilie Vansteenkiste
Afbeelding bron: Instagram @emilie_vansteenkiste

Het heeft niet mogen zijn voor Emilie Vansteenkiste in San Salvador, de plek waar voor de 72e keer de internationale schoonheidswedstrijd ‘Miss Universe’ georganiseerd werd. België belandde net buiten de top 20.

Het is uiteindelijk Sheynnis Palacios uit Nicaragua geworden die zich een jaar lang het allermooiste meisje op aarde mag noemen. Onze trots, Miss België Emilie Vansteenkiste, deed een verdienstelijke poging in haar creatie van prinses Delphine van Saksen-Coburg.

Helaas bracht de hartensluier van de kunstzinnige prinses geen geluk. Emilie belandde gisteravond net niet in de top twintig. Teleurgesteld is de huidige Miss België allerminst. “Dit was een geweldige ervaring! Ik wil iedereen bedanken om dit zo speciaal te maken. Ik ben niet teleurgesteld, maar trots op mezelf”, laat Emilie weten via Instagram Stories

Ook prinses Delphine heeft mooie woorden veil voor de jonge deerne. “Je vertegenwoordigde België op zo’n natuurlijke, elegante manier. Geef nooit op!”, luidt het advies van koning Alberts jongste dochter.

Emilie mag zichzelf nog heel eventjes het mooiste meisje van ons land noemen. Begin volgend jaar vindt de verkiezing, die sinds 1928 georganiseerd wordt, opnieuw plaats onder het goedziend oog van organisatrice Darline Devos.