Kersvers Miss België Emilie Vansteenkiste beleeft schrik van haar leven door terreurdreiging: “Ik maakte mij heel veel zorgen om mijn familie”

door: ASX
Emilie Vansteenkiste
Afbeelding bron: Instagram @emilie_vansteenkiste

Emilie Vansteenkiste, dat is de naam van onze nieuwe Miss België. De 21-jarige studente ergotherapie kreeg gisteravond het kroontje overhandigd van organisatrice Darline Devos. Weliswaar met een tweetal uurtjes vertraging, het hele evenement werd namelijk opgeschrikt door terreurdreiging.

Het was even voor 20 uur dat het federaal parket bekendmaakte dat er een aanslag op de Miss België-verkiezing verijdeld was. Een man uit Lommel werd nabij Adinkerke door de politie, die vooraf getipt was, aan de kant gezet. In zijn voertuig werden enkele wapens aangetroffen. Over het motief van de man is er nog geen duidelijkheid.

In ijlsnel tempo werden alle gasten en de 32 finalistes in veiligheid gebracht. “Ik ben daarvan heel erg verschoten”, klinkt het in een eerste reactie van winnares Emilie Vansteenkiste. “Mijn familie en vrienden waren hier, ik maakte mij heel veel zorgen om hen”

Onze gloednieuwe Miss België had echter alle vertrouwen in een goede afloop. “Ik wist stiekem wel dat het ging goedkomen”, klinkt het in een interview aan HLN. Emilie kreeg gelijk. Rond 22 uur kon de show alsnog van start gaan en zo’n dikke drie uur later werd de Vlaamse schone uitgeroepen tot nieuwe Miss België.