Dit weten we over de verijdelde aanslag op Miss België verkiezing

door: MRO
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Gisteravond werd een mogelijke aanslag vermeden op de verkiezing van Miss België. Die vond plaats in het Proximus Theater in Plopsaland De Panne.

Het Federaal Parket laat weten dat zaterdag omstreeks 17.30 uur in De Panne Peter C. (geboren in 1976) werd aangehouden. Hij was in het bezit van een handvuurwapen.

Daarnaast werden in zijn voertuig ook een handvuurwapen en een kogelwerende vest aangetroffen. Het parket bevestigt dat 'hij waarschijnlijk een aanslag wou plegen tijdens de verkiezing van miss België dat even later in Plopsaland zou plaatsvinden'.

Het is voorlopig nog onduidelijk waarom Peter C. de aanslag wilde plegen. De man was nog niet gekend bij de politiediensten of de veiligheidsdiensten.

Het parket meldt eveneens dat Peter C. vergezeld was van een vrouw die de Nederlandse nationaliteit heeft. Op dit moment is nog niet duidelijk of zij op de hoogte was van zijn plannen.

Volgens VRT is de man afkomstig uit Lommel en heeft hij een wapenvergunning voor vijf wapens, terwijl de politie vier wapens vond.

Altijd nieuws bij de hand? Installeer gratis onze app