Siska Schoeters tot tranen toe ontroerd door Miss België Emilie Vansteenkiste

door: ASX
siska schoeters
Afbeelding bron: Photonews

Het belooft opnieuw een bijzonder emotionele aflevering van ‘The greatest dancer van Vlaanderen’ te worden. Niemand minder dan kersvers Miss België Emilie Vansteenkiste doet vanavond auditie met haar vriend Jonas. Een moment waarbij werkelijk niemand het droog kan houden.

Emilie draagt de dans op aan haar mama, die de strijd tegen pancreaskanker verloor. “Eind 2020 werd mijn mama ongeneeslijk ziek verklaard, elf maanden later is ze overleden”, vertelt een bijzonder moedige Emilie.

“Onze dans gaat over het verwerkingsproces van haar overlijden. Hoe we dat als koppel meegemaakt hebben en ook ik als persoon”, gaat Emilie verder. “Zij betekende alles voor mij. Mijn ouders waren al lang gescheiden, dus het is altijd ons tweetjes geweest. Ze was niet alleen een moederfiguur, maar ook een zus, mijn beste vriendin, mijn soulmate.”

Een bijzonder pakkend verhaal dat niemand in de zaal onberoerd laat. Jurylid Laurien Decibel laat haar tranen de vrije loop bij het horen van Emilies relaas. Ook bij presentatrice Siska Schoeters schiet het gemoed vol.

Emilie draagt tijdens haar auditie ook een kettinkje met de assen van haar moeder. “Zo draag ik haar altijd bij mij. Mijn mama was een geweldige vrouw en ik wil dat iedereen dat weet”, besluit Emilie. Het volledige optreden van Emilie en Jonas is vanavond te zien op Eén, vanaf 20:13 uur.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Eén (@eenbe)