Leen Dendievel openhartig over paniekaanvallen: "Vervelend gevoel"

door: LHX
Leen Dendievel
Afbeelding bron: Photonews

Actrice en schrijfster Leen Dendievel zet zich in om taboes rond mentale gezondheid te doorbreken. Zo is ze onder andere erg open over haar paniekaanvallen. Die heeft ze de laatste tijd min of meer onder controle gekregen.

Op Instagram post Leen Dendievel een foto die haar man drie jaar geleden trok toen ze een paniekaanval had. "Gisteren had ik ook een paniekaanval", bekent ze.

Het is iets wat ze regelmatig heeft, maar tegenwoordig kan ze er beter mee om. "Een aanval van benauwdheid noem ik het tegenwoordig. Omdat ik allang niet meer in paniek schiet. Maar het blijft een vervelend gevoel."

Naar eigen zeggen heeft ze door het schrijven van haar boek 'Asem' de antwoorden gevonden die haar helpen met dat gevoel om te gaan. "Ik ken mezelf nu beter. Ik draag meer zorg voor mezelf."

Het sleutelwoord in dat proces? Zelfzorg. "Dat is wat ik deze week ga doen", neemt ze zich voor. "Traag leven. Geen gejaagdheid toelaten, zelf wandelen, lezen, voldoende proberen te slapen, orde scheppen. Kortom, mijn batterij opladen."