Na verontrustende ziekenhuisopname: Sarah Puttemans krijgt nieuws van de dokter

door: COS
Sarah Puttemans
Afbeelding bron: instagram @sarahputtemans

Sarah Puttemans heeft haar volgers twee weken geleden erg doen schrikken. De vriendin van Viktor Verhulst belandde in het ziekenhuis.

Sarah Puttemans werd op 16 augustus opgenomen in het AZ Alma in Eeklo. "Sorry for being MIA", zei Sarah op Instagram Stories over haar afwezigheid op sociale media. "Gisterenavond rond 17 uur heb ik mijn auto aan de kant gezet door een soort van verlamming in heel mijn lichaam", vertelde ze.

In haar vlog van deze week zien we Sarah vanuit het ziekenhuis. "Ik weet totaal niet wat er is gebeurd, maar ik denk dat het toch wel een van engste dingen ooit is geweest voor mij", vertelt een zichtbaar geëmotioneerde Sarah.

"Ik was aan het rijden met de auto van Knokke naar Leuven. Op een bepaald moment voel ik mij gewoon echt heel wazig in mijn hoofd, ik begin volledig weg te draaien. Ik voel mijn handen niet meer, mijn handen voelen verlamd, mijn benen. Het begon ook naar mijn mond te trekken; ik kon bijna niet meer praten. Superheftig."

Noodkreet van mijn lichaam

Sarah belde naar Viktor en haar mama en zette haar auto aan de kant, waarna ze zelf de ambulance belde. "Op een bepaald moment werd het echt heel erg, toen de ambulance er was. Ik had echt superveel schrik, ik was volledig aan het hyperventileren. Ik kon ook niet meer praten."

Enkele dagen neemt Sarah een update op. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik de afgelopen nachten zware nachtmerries heb gehad, dat ik mij totaal nog niet 100 procent terug goed voel in mijn lichaam", zegt ze. "Ik ga het veel rustiger aan doen, want ik merk dat dit misschien wel een noodkreet is geweest van mijn lichaam."

Op 21 augustus liet Sarah enkele onderzoeken en scans uitvoeren. "Ze denken op het eerste zicht dat het een heel zware migraineaanval was met een langdurig aura. Dat is wat ik eerst dacht. Ik ben eigenlijk heel blij dat het dat maar is, maar natuurlijk moeten we de scan nog afwachten. Daarop kunnen ze misschien nog iets anders zien.

"Van migraine kan je ook een soort hersenschade krijgen. Vandaar dat ik nog allerlei testen moet doen. Ik moet nog twee scans doen in september. Ik zal jullie op de hoogte houden. Maar ik ben toch gerustgesteld dat het een migraineaanval kan zijn en niet echt iets drastisch. Ik moet wel zwaardere medicatie krijgen. Als ik nog zo'n aanval krijg, moet ik direct die medicatie innemen."