Pijnlijke relatiebreuk heeft grote gevolgen voor dochter Walter De Donder

door: STG
WalterDeDonderVerraders.png
Afbeelding bron: VTM

Vanaf zondag zien we Walter De Donder terug op het scherm. Hij maakt zijn opwachting in het tweede seizoen van 'De Verraders' op VTM. De dochter van de burgemeester uit 'Samson en Gert", spreekt zich voor het eerst uit over een erg moeilijke periode.

Julie De Donder, dochter van Walter De Donder, die jarenlang de rol van burgemeester in 'Samson en Gert' vertolkte, spreekt in Dag Allemaal voor het eerst over een bijzonder moeilijke periode in haar leven. Na een pijnlijke relatiebreuk kreeg Julie te kampen met anorexia.

Twee jaar geleden vertelde ze voor het eerst openhartig over haar eetstoornis in 'De Cooke En Verhulstshow'. Een moment dat ook haar band met haar vader drastisch veranderde. 

"Als ik die beelden nu zie, denk ik: ‘Allez Julie, zet u recht! Kíjk naar de mensen!’", klinkt het in Dag Allemaal. "Ik denk dat ik op die twee jaar mentaal zes jaar ouder ben geworden."

Al gaat het intussen wel beter met Julie. "Ik heb van mij af leren zetten wat mensen van mij denken. Geregeld krijg ik nog ­berichten van meisjes die gepest worden of eetstoornissen hebben. Voor hen heb ik een goede raad: je moet het zélf doen.”

Ook de band met haar vader ging er na de openhartige bekentenis op vooruit. “Ik hoor het mij nog zeggen op tv: ‘Ik wist niet dat mijn vader mij graag zag’”, zegt Julie. “Toen hebben wij een klik gemaakt. Wij lachen en zwanzen nu samen, zijn echt twee copains geworden, met dezelfde interesses", besluit ze.