Walter De Donder haalt fors uit naar De Wever en Magnette: “Zet hen daar, neem hun telefoon af en ze zullen rap een akkoord hebben”

bron: Humo
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Walter De Donder is de opvallendste kandidaat-voorzitter bij CD&V. We kennen hem als nog als de burgemeester in Samson & Gert en van Kabouter Plop.

Walter De Donder vindt dat er dringend een federale regering moet komen met PS en N-VA. Maar dan moeten wel de partijvoorzitters eens deftig met elkaar gaan praten.

“Die mannen hebben schone diploma's en weten waarschijnlijk alles van Caesar, maar ze slagen er met al hun intelligentie nog altijd niet in om op een volwassen manier met elkaar te praten”, merkt De Donder op in Humo. “Er is meer emotionele souplesse en empathie nodig in de politiek. Dat is belangrijker dan de boeken die je hebt gelezen.”

“Die mensen zijn verkozen om het land te besturen, niet om de volgende verkiezingen te winnen! De kiezer heeft hun de verantwoordelijkheid gegeven en ze moeten die opnemen. In Affligem hoor ik constant: 'Hoe lang gaan ze nog rondjes draaien? Wat een tijdverlies!' En ze hebben gelijk. Stop die mannen samen in een kasteel, pak hun telefoon af, houd hun loon in, en zeg dat ze er niet uit mogen tot ze een akkoord hebben. Ze zullen rap klaar zijn."