Dries Van Langenhove en co enorm blij over uitspraak Walter De Donder (CD&V): "Hoera voor Walter"

bron: Newsmonkey
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Walter De Donder, kandidaat-voorzitter CD&V, postte gisteren een filmpje van op zijn Twitter waarin hij een zaal toespreekt. Daarin haalt hij ferm uit naar het migratiebeleid. En daar krijgt hij heel wat kritiek over, behalve dan van Vlaams Belang.

Het filmpje van De Donder snijdt een gevoelig thema aan bij CD&V. De Donder neemt geen blad voor de mond als het gaat over migratie. De Donder heeft het over ‘onze eigen mensen’ wanneer hij spreekt over de migratie en foute inburgering in sommige Antwerpse wijken. `

CD&V

Migratie is het thema dat CD&V intern verdeelt. De stedelijke kernen in Antwerpen en Brussel duwt de partij naar links, maar de plattelands-CD&V wil liever op vlak van migratie een iets rechtsere aanpak. Door die verdeeldheid is er al een aantal keer een botsing gekomen in de Kamer. 

Vlaams Belang

Vlaams Belang is enorm blij met deze uitspraak. Zo zegt Dries Van Langenhove dat het een goede zaak is als men al bij CD&V over de omvolking van West-Europa nadenkt. Ook Filip Dewinter vindt het goed dat CD&V eindelijk wakker wordt.  Tom Van Grieken huldigt De Donder: "Leve Walter De Donder".