Sarah De Bie openhartig over gezin met Wout Van Aert: “Moeilijk om niet te zagen”

door: BCM
Wout Van Aert - Sarah De Bie.jpg
Afbeelding bron: Photonews

Wielrenner Wout van Aert en zijn vrouw Sarah De Bie hebben samen een zoontje, Georges. Sarah heeft haar eigen podcast 'TwentyfourSeven' en daarin is ze erg openhartig over haar gezinssituatie.

"Ik kan onze gezinssituatie heel moeilijk vergelijken met die van anderen", zegt Sarah De Bie in 'TwentyfourSeven'. In de podcast hebben zij en haar vriendin Dorien Reynaert het vaak over dat de verdeling van de huishoudelijke taken, die eigenlijk 50/50 zou moeten zijn. "Maar wij hebben bewust gekozen om een kindje te maken tijdens de carrière van Wout", aldus Sarah.

Zij en Wout Van Aert wilden dat hun zoon Georges een deel van Wouts carrière bewust zou meemaken. “Dat leek ons superleuk.” Natuurlijk brengt dat een ander nadeel met zich mee: het gros van de huishoudelijke taken komt allemaal op de schouders van Sarah terecht.

"Het moeilijke is om niet de zagende vrouw te zijn", geeft Sarah toe. De ene dag wil ze Wout ontlasten van het huishoudelijk werk, de andere dag klaagt ze omdat hij zijn handen niet uit de mouwen steekt. "Dat is een moeilijk evenwicht om te zoeken."