Zita Wauters doet schrikken met droevige bekentenis: "Erg als je dat als meisje moet doen"

door: COS
Afbeelding bron: Instagram @zitawauters

Zita Wauters was deze week te gast bij Dorianne Aussems in 'Generation M' op MNM. Ze hadden er onder meer over drink spiking.

Het fenomeen 'drink spiking' komt jammer genoeg nog veel te vaak voor in het uitgaansleven. Vaak zijn (jonge) vrouwen er het slachtoffer van. Ook Zita Wauters (17) maakt zich er zorgen om. "Als ik uitga, dek ik mijn drankje altijd af met mijn hand", bekent ze bij MNM. 

Zita vindt dat ze iets moeten uitvinden waardoor je snel kan testen of er iets in je drankje zit. Ze heeft wel nog een goede tip: cup condoms. "Dat is een hoes die je over je beker moet doen en er zit enkel een gaatje in voor je rietje", zegt Zita.

Zo kan niemand iets in je drankje doen. Al maakt Zita zich wel een bedenking: "De barmannen zijn het ook vaak, hè. Maar ik denk toch dat er al veel meer mensen beschermd zouden zijn", aldus Zita Wauters.

Zita's getuigenis en die van een meisje wiens zus vloeibare xtc in haar drankje kreeg, doen veel mensen schrikken. "Erg als je je als meisje daartegen moet beschermen", klinkt het. En: "Het feit dat dit moet is al om te janken."