Google blokkeert miljoenen gebruikers die met hun smartphone Google Maps, YouTube en Gmail gebruiken

door: PMN
gsm - smartphone
Afbeelding bron: Pixabay

Miljoen gebruikers zullen vanaf vandaag met hun smartphone worden geblokkeerd op Google Maps, YouTube en Gmail. Het is een onderdeel van een enorme update die men vandaag zal uitvoeren.

Google bevestigde aan The Sun dat sommige Android-toestellen de toegang tot de populaire apps zullen verliezen. Het enige wat ze kunnen doen is een update uitvoeren op hun smartphone of een nieuwe kopen.

Google maakte het nieuws bekend in een korte post op zijn website, zo meldt The Sun. Het legt uit dat het gebruikers die werken met Android 2.3 zal blokkeren.

Het besturingssysteem werd gelanceerd in december 2010. Google zegt dat het de veiligheid van het verouderde besturingssysteem niet meer kan garanderen en daarom de toegang blokkeert.

Het is overigens niet de eerste keer dat Google zo’n beslissing neemt. Regelmatig stopt het met de ondersteuning van oudere versies.

Die versies zijn kwetsbaarder voor hackers en bugs. Tegenwoordig werkt Google met Android 11, dat is dus een heel ander besturingssysteem dan nog die 2.3.

Download nu de gratis app van Redactie24

Tags google