Kat Kerkhofs staat doodsangsten uit: “Ik ga sterven en mijn zoontje nooit meer zien”

door: ASX
Kat Kerkhofs
Afbeelding bron: Instagram @katkerkhofs

Al achttien (!) jaar vormt Play4-presentatrice Kat Kerkhofs een koppel met voetballer Dries Mertens. De twee stapten in 2015 in het huwelijksbootje en vorig jaar werd hun gezinsgeluk bekroond met de geboorte van zoontje Ciro.

Het moederschap heeft de enthousiaste presentatrice wel een stuk veranderd. Dat vertelt ze zelf in een openhartig interview aan Het Laatste Nieuws. Kat geeft toe dat ze, in tegenstelling tot vroeger, veel angstiger is geworden.

“Wanneer ik alleen op het vliegtuig zit, en er is nog maar een piepklein beetje turbulentie, denk ik meteen dat ik ga sterven en m'n zoontje nooit meer zien”, vertelt Kat. “Ik hoop dat dat verbetert, want tegelijkertijd besef ik ook dat ik hem niet z'n hele leven ga kunnen beschermen.”

Van turbulentie zal Kat vanaf volgend jaar alvast een pak minder last hebben. “Dries’ contract bij Galatasaray (Turkijke nvdr.) loop volgend jaar af, hij is dan 36. We willen ons daarna definitief in België vestigen en onze intrek nemen in ons gerenoveerde herenhuis”, klinkt het gedecideerd. Voorlopig moet de blondine nog even pendelen tussen Istanbul en Leuven.

Vanaf volgende week is Kat op Play4 te zien als presentatrice van het gloednieuwe muziekprogramma 'Tulpen uit Anwerpen'.