Evy Gruyaert opnieuw geveld: “Dat is de hel”

door: ASX
Afbeelding bron: Facebook Evy Gruyaert

12 september is de Internationale Dag van de Migraine, een neurovasculaire aandoening met kloppende hoofdpijn als gevolg. Onder meer Play4-gezicht Evy Gruyaert is één van de vele migrainepatiënten.

Terwijl heel wat mensen afgelopen weekend genoten van het zonnige weer, moest de presentatrice noodgedwongen binnenblijven, opnieuw geveld na een migraineaanval. “Vijftien dagen per maand gemiddeld en dat is de hel”, schrijft Evy op Instagram Stories.

“Op te hete dagen zoals deze draag ik ook in huis een zonnebril, neem ik koude douches, vermijd ik geuren, drink ik voldoende en slaap ik”, gaat het verder. Evy staat ook bekend als een fervent jogger die mensen begeleidt via de ‘Start To Run’-app. Ook sporten zit er momenteel niet in, “want dan zetten je bloedvaten uit, ook die in je hersenen”, verduidelijkt Evy.

Het gezicht van ‘Stukken Van Mensen’ probeerde al allerlei medicijnen, maar niets slaat werkelijk aan. “De neurologen weten het, dus is het een jarenlang parcours van medicatie proberen”, gaat het verder.

Met haar Instagrampost wil de voormalige VRT-omroepster naar eigen zeggen geen medelijden opwekken, maar wel andere mensen met migraine een hart onder de riem steken. “Want het is eenzaam, wanneer je weer compleet lam gelegd bent door die helse pijn, als een computer die in shutdown gaat”, schrijft Evy.

Evy wil nog eens benadrukken dat migraine niet zomaar wat hoofdpijn is. “Het is een full handicap en dan nog eens een onzichtbare, één die je leven bepaalt en beslist in jouw plaats, één waarvan je nooit weet wanneer het weer voorbij zal zijn”, besluit de presentatrice.