700 vakbondsmilitanten op straat in coronatijd: "Zullen ze geverbaliseerd worden?"

door: MRO
Georges-Louis Bouchez MR
Afbeelding bron: Photonews

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez en Open-Vld-voorzitter Egbert Lachaert hebben uitgehaald naar de socialistische vakbond. Die voerde met honderden actie tegen de veroordeling van 17 van hun leden in volle coronatijd. Bouchez vraagt zich af of zij een corona-pv mogen verwachten.

17 leden van de socialistische vakbond ABVV-FGTB kregen een gevangenisstraf met uitstel omdat ze deelnamen aan een wegblokkade. Een chirurg kon niet tijdig in het ziekenhuis arriveren door de blokkade waardoor een patiënt overleed.

De socialistische vakbond voerde actie. Naar eigen zeggen waren 700 militanten aanwezig om beroep tegen het vonnis aan te tekenen. 

Georges-Louis Bouchez vraagt zich bij de foto's van de vakbondsactie echter af of dit zomaar kan tijdens de lockdown light waar we ons in bevinden en of zij een pv mogen verwachten.

"Het is in ons land verboden om met meer dan 4 mensen samen te komen buiten, maar blijkbaar niet voor FGTB! Een deel van links moet begrijpen dat de wet voor iedereen geldt. Zullen ze worden geverbaliseerd? Twee maten twee gewichten mag niet de norm worden."

Ook Egbert Lachaert is hier duidelijk over: "De regels gelden voor iedereen. Ook voor de rode vakbond".