Alexander De Croo heeft geen leuke boodschap voor kleinkinderen en grootouders

door: STS
Alexander de Croo
Afbeelding bron: Photonews

Eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) heeft na afloop van het Overlegcomité uitleg gegeven over de situatie rond het coronavirus.

"We kunnen er niet omheen dat er versneld een herfstgolf komt opzetten. Na een periode van een plateau tijdens de maanden juli, augustus en september, worden we nu geconfronteerd met een zeer scherpe stijging van het aantal besmettingen", zei De Croo op een persconferentie.

"Het grote verschil met de tweede golf, vorig jaar, is dat er 8,5 miljoen Belgen volledig gevaccineerd zijn. Het virus heeft daardoor een pak meer moeite om grote schade aan te richten."

Catastrofe

"Hadden we de vaccins niet gehad, werden we nu geconfronteerd met een absolute catastrofe in onze ziekenhuizen. Vaccins blijven ons belangrijkste wapen tegen het virus. Ze beschermen ons voor 90% tegen ernstige ziekte en voor 70% tegen besmetting."

"We moeten hogere beschermingsmuren optrekken, die ervoor zorgen dat ons leven nog steeds kan verdergaan. Zodat we nog steeds een vrij leven kunnen leiden, maar een voorzichtig leven. Dat doen we door omzichtig om te gaan met onze contacten."

"Op het moment dat er veel virus in omloop is, is het belangrijk om voorzichtig te zijn in onze contacten met kwetsbare personen. Bijvoorbeeld door kleinkinderen en grootouders niet samen te zetten. Dat is een risico dat je moet vermijden."

Download nu de gratis app van Redactie24