Alexander De Croo lanceert oproep: "Zo help je onze economie"

door: STS
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) heeft een breed sociaaleconomisch steunpakket aangekondigd (lees hier alle details), maar hamert erop dat zoveel mogelijk lokaal kopen, bij Belgische bedrijven, ook een sterke steunmaatregel kan zijn.

"Wat we allemaal kunnen doen, is onze economie voor een stuk helpen. En dat kunnen we door lokaal te kopen. We kunnen vandaag perfect lokaal kopen", zei De Croo.

"U kan dat doen door bij de restaurants die vandaag gesloten zijn uw avondeten te bestellen. U kan dat doen door lokaal te shoppen. Zelfs in winkels die gesloten moeten zijn, via het systeem van click-and-collect of bel-and-collect. Ik zou iedereen willen oproepen om dat zoveel mogelijk te doen."

Online shoppen

De premier riep ook op om voor Belgische bedrijven te kiezen tijdens het online shoppen. "Voor wie online koopt: als u de keuze heeft tussen een Belgisch bedrijf, of een internationaal bedrijf: u heeft een keuze, en dat is een van de beste economische steunmaatregelen die we kunnen nemen om onze ondernemers en hun werknemers erdoor te helpen."