Alexander De Croo reageert op idee van versoepelingen voor Kerstmis

door: STS
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Waar sommigen de deur nog op een kier zetten voor eventuele versoepelingen voor de kerstperiode, sluit premier Alexander De Croo diezelfde deur resoluut.

Het waren MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez en PS-voorzitter Paul Magnette die lieten verstaan dat er over versoepelingen kon nagedacht worden indien de coronacijfers de goede kant zouden blijven opgaan.

Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft daar geen oren naar. Hij is van plan om te blijven bij het besluit dat op het Overlegcomité genomen werd. "Alle modellen tonen aan dat we de drempel waaronder we moeten gaan om tot versoepelingen te komen, begin januari halen", citeert de VRT hem.

Frank Vandenbroucke

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Sp.a) gaf eerder al aan dat er pas versoepelingen kunnen komen indien het aantal besmettingen gedurende 14 dagen onder de 800 per dag blijft én dat vervolgens drie weken lang kan worden volgehouden. Verder moet het aantal ziekenhuisopnames onder de 75 per dag liggen. Zowel het aantal besmettingen als het aantal ziekenhuisopnames moet bovendien een dalende trend kennen.