Almaci zeer boos op De Wever: "Onder N-VA is energiefactuur tweede belastingbrief geworden"

door: MRO
Meyrem Almaci - Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Bart De Wever maakte brandhout van de kernuitstap. Hij biedt zelfs een 'gratis' wisselmeerderheid aan om het sluiten van alle 7 kerncentrales tegen te houden. Groen-voorzitster Meyrem Almaci reageert.

Meyrem Almaci wijst erop dat N-VA in 2014 akkoord is gegaan met de kernuitstap en dat onder het bestuur van N-VA de belastingen op energie fors zijn gestegen.

"Met de kernuitstap voert deze regering een oude wet uit. Een wet die N-VA in 2014 zelf in het federale regeerakkoord onderschreef. Met N-VA in de regering heeft Vlaanderen de afgelopen 16 jaar nog geen enkele energie- of klimaatdoelstelling gehaald."

"Tegelijkertijd is onder N-VA de energiefactuur een tweede belastingbrief geworden. Van de slechtste leerling van de klas verwacht je dat ze zelf een tand bijsteken in plaats van anderen de les te lezen of onjuistheden te verspreiden", aldus Meyrem Almaci in een reactie op de website van Groen.

"Omdat we de afgelopen jaren zo veel tijd hebben verloren, wordt er eind 2021 een evaluatie gemaakt. Door te kiezen voor daadkracht, realisme en een voortdurende monitoring van de bevoorrading en de prijzen zetten we de nodige stappen vooruit. Zo maken we van België een duurzaam en welvarend land."