Bart De Wever: "Ik wil samenwerken met Vlaams Belang, maar..."

door: MRO
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Bart De Wever hoopt dat zijn partij N-VA de grootste wordt bij de verkiezingen in 2024 zodat hij het initiatiefrecht krijgt. Bij VTM Nieuws zegt De Wever dat hij wel wil samenwerken met Vlaams Belang, maar op zijn voorwaarden.

"Een samenwerking met Vlaams Belang is een gevoelig punt. Ik heb daar voorwaarden gesteld, maar elke keer als ik dat doe, dan krijg ik een scheldpartij terug. Ik heb het er een beetje mee gehad."

"Ik wil wel samenwerken met Vlaams Belang, maar ik heb alleen bepaalde voorwaarden gesteld. Minimale voorwaarden. Daar wordt niet aan voldaan."

Volgens Bart De Wever zullen we Vivaldi II krijgen indien Vlaams Belang de grootste partij wordt. "Ik vind dat ook heel jammer want als Vlaams Belang de grootste is, gaat er heel snel Vivaldi II zijn en met groot applaus van de media."

"Alle Franstaligen gaan zeggen: 'we moeten extreemrechts afblokken'. Met een paar Vlaamse zetels die er nog zullen zijn van heel kleine partijtjes zijn die terug weg. Dan heb je direct Vivaldi II, dat gaat er gebeuren."

"Vlaams Belang is al eens de grootste fractie geweest en er is toen niets gebeurd. Waarom zou er nu iets anders gebeuren?"