Bart De Wever lanceert opvallende kijkersvraag en stelt vast: "We krijgen Franstalige en linkse regering"

door: MRO

Bart De Wever onthulde in De Zevende Dag dat Paul Magnette de stekker uit het akkoord met N-VA heeft getrokken om te kiezen voor een Vivaldi-coalitie. De voorzitter van N-VA ging ook na dat nergens ter wereld de twee grootste partijen aan de kant worden geschoven.

"Ik heb eens nagekeken hoeveel landen er in Europa zijn waar de grootste partij aan de kant wordt geschoven en dat zijn er wel enkele: Letland, Estland, Roemenië, Luxemburg. De twee grootste partijen worden nergens in Europa aan de kant geschoven."

"Als ik een kijkersvraag mag lanceren: Is er ergens in de wereld een land waar de twee grootste partijen van het land opzij worden geschoven?", aldus Bart De Wever.

"Het heeft lang geduurd, maar dat is een onderdeel van het politieke spel geworden in dit land. Men laat het zo lang duren tot de mensen in dit land de kiesuitslag vergeten zijn en vervolgens wordt die op zijn kop gezet."

Vlaanderen betaalt 70% van de belastingen, maar wordt in de minderheid gesteld

"Het is Magnette die gezegd heeft dat hij ermee stopte, hij wilde al veel vroeger stoppen. Ik kan Franstalig en links niet verwijten dat hij Franstalig en links is. We krijgen nu een regering waar Franstalig en links dominant is."

"Vlaanderen betaalt 70% van de belastingen, we betalen miljarden aan transfers en als merci worden we in ons eigen land in de minderheid gesteld op een moment dat we de zwaarste economische crisis te lijf moeten gaan en worden de grootste partijen aan de kant geschoven."