Bart De Wever luidt alarmbel: "We gaan gewoon naar het faillissement"

door: MRO
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Bart De Wever (N-VA) hakt fors in op de regering-De Croo. Hij schetst daarbij een zeer somber toekomstbeeld: 'We gaan gewoon naar het faillissement', klinkt het.

"Wij gaan gewoon naar het faillissement", zei Bart De Wever in De zevende dag. "Mensen moeten toch eens in de gaten houden wat onze publieke schuld is."

"Men moet ook eens naar de spaarrekening kijken en hoe die geëvolueerd is, welke koopkracht daartegenover staat. Vlamingen moeten wel beseffen dat na hun hard werken, sparen en ondernemen hun geld aan het einde van de rit aan het wegvloeien is en dat gaat steeds sneller gaan. Het is tijd om in te grijpen."

"We weten allemaal dat de pensioenen dringend moeten hervormd worden, anders wordt dat een aalmoes voor de mensen. We moeten met 80 procent gaan werken om het te financieren. We moeten op z'n Zweeds ook opnieuw een grote taxshift invoeren en we weten allemaal dat Vivaldi dit niet gaat doen", aldus de voorzitter van N-VA.

"Als ze iets doen, zal het in de andere richting zijn. Het is op, het lukt niet meer en het confederalisme is de oplossing: iedereen kookt zijn eigen potje voor eigen rekeningen, met solidariteit. Dat is het grote project van N-VA."