Bart De Wever zeer bezorgd over kernuitstap: "Groenen sleuren ons mee de afgrond in"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De kernuitstap in 2025 die in het federaal regeerakkoord staat, is de jongste tijd onderwerp van discussie. N-VA-voorzitter Bart De Wever vindt het sluiten van de kerncentrales alvast een slecht idee.

"We moeten dit echt vermijden, dit is waanzin", stelde De Wever in een gesprek met Radio 1. Hij haalde aan dat we naar de vuilste elektriciteitsproductie na Polen zullen gaan, met een enorme prijsverhoging voor de consumenten en de bedrijven, en de onzekerheid of er wel elektriciteit zal zijn.

"Dit is zo rampzalig, dat we dit te allen prijze moeten vermijden", klonk het. Hij bood vervolgens een wisselmeerderheid aan om de sluiting van de kerncentrales te voorkomen; regeringspartijen kunnen zo meestemmen met oppositiepartij N-VA. "Ik bied onze stemmen aan zonder prijs", aldus De Wever.

Tinne Van der Straeten

"Men wordt door de groenen mee de afgrond ingesleurd. Ik denk dat de andere partijen van hun stoel zijn gevallen door de handigheid van minister van Energie Tinne Van der Straeten, die dat dossier zeer goed kent, om snel te manoeuvreren. Maar het is totaal onverantwoord", besloot De Wever.