Ben Weyts vindt het echt erg: "Zoveel dierenleed dat voorkomen kan worden"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) lanceert in de aanloop naar de eindejaarsfeesten een campagne. Die spoort mensen aan om goed na te denken voor ze een dier in huis halen.

"Dieren zijn nog altijd vaak een cadeau voor Kerstmis of Nieuwjaar. En niet alle kopers en schenkers zijn zich ten volle bewust van de verschillende verantwoordelijkheden die verbonden zijn aan een huisdier", luidt het.

"Als een dier ondoordacht in huis gehaald wordt, wordt het vaak ook snel weer uit huis gezet en bijvoorbeeld in een asiel ondergebracht. Andere dieren worden verwaarloosd, genegeerd of zelfs ergens in de vrije natuur achtergelaten."

"Bezint eer je met dieren begint", zegt Weyts. "Ze kunnen een prachtig geschenk zijn, maar alleen als het een doordachte beslissing is. Een dier is geen zak chips die je voor een feestavond uit het rek plukt."

"Zoveel dierenleed kan voorkomen worden als mensen zich vooraf de juiste vragen stelen. Waarom wil je een dier in huis? Ben je voorbereid op alles wat er bij hoort? Dieren zijn geen wegwerpproducten."

De campagne bestaat onder meer uit informatie op de website huisdierinfo.be, en onderstaande video.