Calvo blijft ontgoocheld achter: “Almaci belde me gisteren, maar ik had geen tijd”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Kristof Calvo (Groen) werkte mee aan het regeerakkoord, maar werd uiteindelijk geen minister in de nieuwe federale regering. Een grote ontgoocheling voor hem. 

Die beslissing van de partij kwam heel hard aan bij Calvo. "Je kan niet iedereen minister maken. Maar je kan wel iedereen met respect behandelen. En dat is helaas niet gebeurd", zei Calvo vol emoties in ‘De Zevende Dag’. 

Calvo kreeg voor het ledencongres van woensdag te horen dat hij geen kandidaat-minister was. En het was niet voorzitter Meyrem Almaci die hem het nieuws bracht. 

Zaterdag kreeg Calvo een telefoontje van Almaci. "Maar ik was op dat moment voor de eerste keer met familie en vrienden. Ik had toen andere dingen aan mijn hoofd. We hebben dus nog altijd niet gepraat." 

"Ik kan maar op één manier aan politiek doen, dat is aan 150 procent zonder rancune en in vertrouwen. Dat kan je doen als minister en evengoed als volksvertegenwoordiger. Maar ik moet de komende tijd nagaan of dat lukt om op die manier nog verder aan politiek te doen," besloot Calvo.