CD&V-voorzitter Coens hoopt op versoepelingen: "Mensen hebben nood aan sociaal contact"

door: MRO
Joachim Coens
Afbeelding bron: Photonews

De discussie over het al dan niet versoepelen van de coronamaatregelen voor de eindejaarsfeesten woedt in alle hevigheid. Bij MR en ook bij CD&V wil men de deur voor bijkomende versoepelingen nog niet sluiten.

"We gaan zien wat de gezondheid gebiedt, ik hoop alleen dat de daling van het aantal besmettingen zich verderzet zodanig dat we nog iets kunnen doen. We zullen eerst de cijfers afwachten", vertelt CD&V-voorzitter Joachim Coens bij VTM nieuws.

"Natuurlijk hopen wij, iedereen hoopt dat die cijfers zo snel mogelijk dalen zodat er meer dingen mogelijk zijn. Dat is het verlangen van de mensen."

"Ieder moet zijn rol spelen en de regering moet ervoor zorgen dat mensen geen valse verwachtingen hebben, maar ik zeg dat mensen nood hebben aan menselijk contact. Dat is belangrijk, dat weet iedereen en hoe rapper de cijfers zakken, hoe rapper we dit kunnen doen."

Intussen lieten virologen Marc Van Ranst en Emmanuel André al duidelijk verstaan dat wat hen betreft geen sprake kan zijn van een versoepeling.