Frank Vandenbroucke roept op: "Ouderen moeten dat doen om jongeren perspectief te geven"

door: STS
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Sp.a) ziet mogelijkheden om nog sneller zoveel mogelijk mensen gevaccineerd te krijgen tegen het coronavirus. Hij is ook tevreden met de inspanningen van de bevolking, waardoor er nu stapsgewijs versoepeld kan worden.

"Het feit dat we nu een stappenplan op weg naar een normaal leven kunnen voorleggen, is het resultaat van het feit dat mensen gedurende deze lange, vervelende winter, zich in belangrijke mate hebben gehouden aan heel vervelende maatregelen", zei Vandenbroucke tijdens de persconferentie na het Overlegcomité. "Daar mogen we die mensen ook dankbaar voor zijn."

"We zoeken naar een weg die ons in staat stelt om een aantal maatregelen vol te houden, door toe te laten dat we buiten meer sociale verbondenheid krijgen. Maatregelen zoals telewerken, binnenshuis heel voorzichtig zijn, weinig contacten hebben, niet meer dan één persoon tegelijk onder je dak uitnodigen..."

Vaccineren

"We willen de jongeren perspectief geven, en dat hangt ook wel af van de mate waarin de wat oudere mensen zich laten vaccineren. We hebben afspraken gemaakt om de vaccinatiecampagne te versnellen. Bovendien hebben we nog niet alle mogelijkheden uitgeput om verder te versnellen. Zo gaan we volgende week spreken over de tijdsperiode die nodig is tussen de eerste en tweede dosis van het Pfizer-vaccin. Daar zit nog een bijkomende versnellingsmogelijkheid."