De Croo vraagt inspanning van bevolking: "Kleine moeite"

door: STS
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) kondigde dinsdag een breed zomerplan aan, waarmee de maatregelen tegen het coronavirus gaandeweg gelost zullen worden.

"Het Overlegcomité heeft een breed zomerplan vastgelegd. Dat kon dankzij het feit dat we een bijzonder succesvolle vaccinatiecampagne hebben", zei De Croo tijdens de persconferentie.

"Vandaag is het zo dat vier op de tien volwassen Belgen intussen hun eerste dosis hebben kunnen krijgen. Vorige week werden 732.000 mensen gevaccineerd. Het gaat nu razendsnel vooruit."

"Ons zomerplan is gebaseerd op twee pijlers: de vaccinatiegraad en de situatie in de ziekenhuizen, en met name op diensten intensieve zorgen."

Ventilatie

"Dit plan kan enkel uitgerold worden indien we de situatie in de ziekenhuizen onder controle houden en alle lichten op groen blijven. We moeten de komende weken de regels blijven respecteren en inzetten op ventilatie. Een kleine moeite die veel mensenlevens kan redden."

"De bedoeling is om vanaf 1 september de beperkingen maximaal te laten verdwijnen, zodat we dan niet enkel een nieuw schooljaar starten, maar ons sociale leven ook opnieuw tot volle ontplooiing kunnen laten komen."