CD&V wil Kerstmis redden: "Niemand mag zich eenzaam voelen, stuur uw ideeën door"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De CD&V wil Kerstmis en de periode errond zo aangenaam mogelijk maken. De partij is op zoek naar ideeën en doet een oproep.

De christendemocraten richten zich zowel tot leden als niet-leden om mee te denken over een corona-proof kerstfeest. Daarvoor wordt beroep gedaan op het nieuwe participatieplatform 'Zuurstof'.

"Je voelt dat veel mensen aan het eindejaar denken, en hoe dat eruit zal zien als ze dit niet met hun dierbaren en familie kunnen doorbrengen", stelt CD&V-voorzitter Joachim Coens. "Kerstmis is tenslotte een feest van vreugde, verbondenheid, en samenzijn. Het zal dit jaar anders zijn, maar hoe kunnen we er toch een feest van maken waarbij vooral niemand zich vergeten voelt? Kerstmis gaat immers ook over de mens in al zijn kwetsbaarheid. Niemand mag zich eenzaam of afgezonderd voelen. Zeker niet in deze periode."

Mensen kunnen hun ideeën doorsturen via Zuurstof.be. "We zullen alle ideeën die binnenkomen delen met de regering en de experten. Zo krijgen we hopelijk alsnog een warme en verbonden Kerstmis, op welke manier dat ook mag zijn."