Conner Rousseau doet onthulling: "Neem mezelf dat gigantisch kwalijk"

door: STS
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Conner Rousseau heeft voor het eerst sinds lang nog eens zijn opwachting gemaakt in een actuaprogramma op tv. Hij legde uit waarom hij er toch voor koos om terug te keren in de politiek.

"Ik neem het mezelf gigantisch kwalijk dat ik het de partij moeilijker heb gemaakt. Dat is ook een van de drijfveren om er nu weer in te stappen. Ik maak het mij niet gemakkelijk. Ik ben nog altijd kleine zelfstandige en had het daarbij kunnen houden en alle gedoe achterwege kunnen houden", zei Rousseau in 'De Afspraak'.

"Naast de haatmails kreeg ik elke dag tientallen mails van leden van Vooruit die vroegen om terug te keren. De partij en heel veel mensen uit Sint-Niklaas en elders in Oost-Vlaanderen vroegen het ook."

Lege brooddozen

Wat dan de doorslag gegeven heeft om terug te keren, werd Rousseau gevraagd. "Omdat het weer over iets gaat. Als het gaat over lege brooddozen en kinderarmoede, dan wil ik daar een stem in hebben. Idem voor de gezondheidszorg en hoe dat we die betaalbaar gaan houden. Als het gaat over mentaal welzijn en sociale media dan wil ik daar een stem in hebben en iets ten goede kunnen veranderen."

"De kiezer zal oordelen of de politiek nood heeft aan iemand zoals ik. En als de kiezer 'nee' zegt dan stopt het ook en blijf ik enkel zelfstandige."