Conner Rousseau neemt duidelijk standpunt in over migratie

door: STS
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Conner Rousseau, de voorzitter van Vooruit, vindt dat zijn partij het thema migratie niet alleen aan extreemrechts moet overlaten. "We hebben de partij hervormd en nu zijn we klaar om het land te hervormen", sprak Rousseau in 'De Afspraak'.

"Dan moet je aan de mensen tonen dat ze ook betreffende het thema migratie mij kunnen vertrouwen. Ze weten dat ze ons kunnen vertrouwen om de koopkracht te versterken. Ze hebben ook door dat ze op ons kunnen vertrouwen op het onderwijs weer op orde te krijgen en de kinderopvang te versterken."

"Men zal ook ons kunnen vertrouwen op migratie. En dat is belangrijk. Als je een land wil hervormen, mag je geen enkel thema uit de weg gaan."

"Migratie zal nooit mijn hoofdonderwerp worden, ik denk dat er nog belangrijkere problemen zijn dan migratie: koopkracht, ongelijkheid, onderwijs."

"Maar migratie is een probleem dat al zo lang aansleept en dat we niet alleen aan extreemrechts mogen overlaten. Het is een probleem dat wij als socialisten, met een sterke overheid, willen aanpakken."

"Een verhaal over kansen geven en doen nemen, een verhaal van bescherming en controle, opnieuw grip krijgen op de situatie. Dat is heel belangrijk, dat mensen zien: ook socialisten willen controle en willen orde."