Conner Rousseau stelt ingrijpende vraag: Heeft iedereen recht om kinderen te krijgen?

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Moeten alle mensen het recht hebben op kinderen of niet? Sp.a-voorzitter Conner Rousseau twijfelt hier zelf alvast sterk over en lanceert een oproep om na te denken over deze vraag.

"Als men op voorhand weet dat wanneer ouders aan kinderen zullen beginnen, die kinderen afgenomen zullen worden omdat ze in een onveilige situatie zullen opgroeien, dan twijfel ik of we dat moeten laten plaatsvinden", vertelde Conner Rousseau in De Ochtend op Radio 1.

"Ik ben wel zeer concreet wanneer iemand bijvoorbeeld drie kinderen afgenomen wordt door een rechter omwille van verwaarlozing of mishandeling, dan stel ik mij de vraag: welk recht op een vierde kind heb je als je de plichten ten opzichte van de eerste drie kinderen niet bent nagekomen."

"De vraag is dus of er een absoluut recht op kinderen is. Het gaat er mij niet om met de vinger te wijzen, maar om de zorg voor kinderen. Ik heb er heel veel zien passeren die er aan hun lot werden overgelaten. Het is geen concreet voorstel, maar een oproep om erover na te denken."