Conner Rousseau stevig aangepakt: "Zijn racisme kent geen grenzen"

door: STS
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau krijgt het verwijt een racist te zijn. Dat verwijt is afkomstig van Vlaams Parlementslid Els Ampe.

"We gaan met Europa heel streng moeten zijn en onze tanden moeten laten zien. We spreken in Europa en in Afrika anderen talen, maar er is één taal die iedereen spreekt: dat is de taal van geld", sprak Rousseau in 'Villa Politica'.

Dit was op het moment dat het er nog op leek dat Tunesië terrorist Abdesalem Lassoued niet wilde terugnemen. Later bleek het tegendeel waar te zijn.

"Als landen in Noord-Afrika weigeren om criminelen en terroristen terug te nemen van andere landen, moeten we met Europa maar eens onze tanden laten zien. En dan moeten we beginnen met politieke sancties", ging Rousseau verder.

"En als ze hun gevaarlijke mensen niet willen terugnemen, dan beginnen we met economische sancties, met financiële sancties."

Voormalig Open Vld-politica Els Ampe spaart Rousseau niet in een reactie op X: "Conners racisme kent geen grenzen: hij wees Afrikaanse landen met de vinger zonder kennis van zaken."

"Tunesië wilde moordenaar Lassoued opsluiten maar ons land liet hem lopen. Nicole de Moor verspreidde leugens: 'Tunesië wil Lassoued niet terug', en Conner ging er gretig in mee."