Conner Rousseau: "Wij hebben niet de post van premier gevraagd, maar wel inhoudelijke realisaties"

door: WVDS

"De politiek heeft de laatste weken niet zijn beste weken achter de rug", vindt Conner Rousseau. Hij benadrukt dat hij met Vooruit de focus voluit op de inhoud wil leggen en uit het gekibbel wil blijven.

De onenigheid binnen de regering-De Croo werd de afgelopen periode vaak pijnlijk duidelijk. "Ik ben als jonge nieuweling in de politiek vaak heel gefrustreerd, maar ik moet dan meer zwijgen dan ik zou willen omdat ik het niet nog erger wil maken."

Rousseau wil met Vooruit inhoudelijk op het beleid wegen. "Wij hebben als socialisten niet de premier gevraagd, maar we zijn wel de grootste familie. Wij hebben zelfs niet de Europees commissaris gevraagd. Die twee postjes gaan naar de liberalen."

"Wij hebben inhoudelijke realisaties gevraagd en dat is miljarden investeren in de pensioenen voor heel veel mensen die heel hun leven gewerkt hebben en nauwelijks rondkomen als ze op pensioen gaan."
"We hebben miljarden investeringen in de gezondheidszorg omdat heel veel medicamenten en behandelingen onbetaalbaar zijn en we vinden ook dat mensen die in de zorg werken daar veel meer aan mogen overhouden."

"We vinden het ook heel belangrijk dat de facturen betaalbaar blijven en dat de lonen omhoog kunnen gaan en dat de fiscaliteit eerlijker wordt."
 Bekijk wat Conner Rousseau er nog meer over vertelt in bovenstaande video.