Conner Rousseau zet regering onder druk: "Ik krijg dat niet uitgelegd aan Deborah"

door: MRO
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Conner Rousseau, voorzitter van Vooruit, voert de druk op in de discussie over het loonoverleg. Hij wil dat er marge komt voor een hogere loonsverhoging dan 0,4 procent, naast de indexverhoging van 2,8 procent.

"Voor ons is het heel duidelijk dat werknemers, waar er winsten gemaakt zijn, eerlijk mee moeten delen in die winsten. Dat is voor ons echt essentieel", stelt Conner Rousseau in Terzake op Canvas.

"Die 0,4 procent verhoging is voor ons een minimum. Laat mij duidelijk zijn: waar winsten gemaakt worden, moeten die gedeeld worden."

Hij dreigt er mee om het uitkeren van dividenden te blokkeren. "Ik krijg krijg aan de kassierster in de supermarkt, aan Deborah, niet uitgelegd dat daar winst gemaakt wordt, dat de aandeelhouders daar dividenden zouden uitgekeerd krijgen en dat er voor haar geen loonopslag in zit."

"Ik krijg dat niet uitgelegd aan Deborah en al haar collega's, dat is niet rechtvaardig. Als er echt voor die mensen geen loonopslag in zit, dan zullen wij ook zeggen dat er geen dividenden kunnen uitgekeerd worden."