De ondergang van Wouter Beke: "Als je zoiets doet, dan vraag je om problemen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

CD&V-kopstuk Wouter Beke kondigde deze week aan dat hij opstapt als minister Welzijn en Volksgezondheid in de Vlaamse regering.

De aanhoudende kritiek op zijn functioneren, gecombineerd met een verkiezingspeiling waarbij CD&V als kleinste partij uit de bus kwam, deden Beke beslissen om zijn taken neer te leggen.

Wij stelden op onze Facebookpagina de vraag: "Heeft Wouter Beke er goed aan gedaan om op te stappen als minister?"

"Dat had hij al veel eerder moeten doen", vindt Joke.

"Heel goede keuze. Eindelijk iemand die beseft dat hij niet op zijn plaats zit. Hopelijk beseft de rest ook snel dat ze mogen vertrekken. Proficiat, Wouter!", schrijft Vincent.

"Hij moest blijven doorgaan, voor wie hij was en nog is", vindt Carine.

"Dat kunnen wij moeilijk beoordelen. Er is alleen de media, en die moet je ook met een korreltje zout nemen. Hij zal ongetwijfeld ook wel echt goede dingen gedaan hebben, en meer dan we denken. Het is en blijft een circus, die politiek, waar je gewoon geen zicht op hebt", stelt Carlos.

"Volgens mij is het opgezet spel, om de partij proberen te redden", zegt Anneleen.

"Niemand kan oordelen of hij zijn job goed of slecht gedaan heeft. Maar de bevolking krijgt een Award in een mens afbreken die men helemaal niet kent", vindt Sonja.

"Nee, het is allemaal opgezet spel. Wanneer men in de privé zijn werk opzegt, dan heeft men niets anders in de plaats. Hier zegt men vandaag: ik stap op als minister en morgen begin ik opnieuw in de Kamer en als burgemeester", merkt Christiane op.

"Toch nog iemand die zijn verantwoordelijkheid durft op te nemen", stelt Patrick.

"Goed gedaan? Weglopen als het ernstig wordt?", stelt Laurent.

"Hij had dat al eerder moeten doen, na het drama in het kinderdagverblijf", vindt Robbie.

"Als voorzitter van CD&V tweemaal op rij verliezen, en dan toch jezelf belonen met een ministerpost, dan vraag je om problemen", schrijft Jos.

"De partij zal een zondebok nodig hebben", denkt Agnes.