De Wever snoeihard voor premier De Croo: "Onze welvaart opgeofferd voor zijn ambitie"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Bart De Wever (N-VA) heeft snoeihard uitgehaald naar premier Alexander De Croo (Open Vld). De voorzitter van N-VA zegt dat hij De Croo verantwoordelijk houdt voor de penibele financiële situatie waarin België verkeert.

"Wij hebben al de hoogste belasting op arbeid van heel de wereld en bijna de hoogste overheidsuitgaven van heel de wereld en dan krijg je een begroting die geen enkele fundamentele hervorming doet", stelt Bart De Wever vast in gesprek met VTM Nieuws.

Hij maakt de vergelijking met Antwerpen waar hij burgemeester is. "Wij waren als Antwerpen 15 jaar geleden de grootste schuldenaar van heel het land en vandaag zijn wij bijna schuldenvrij als stad en hebben we een overschot. Wij kunnen de schok die we nu krijgen met een aantal besparingen absorberen."

Maar De Wever ziet dat niet gebeuren door de Vivaldi-regering. "Ik geloof niet dat Vivaldi ons daar één stap dichterbij zal brengen en ik houd mijnheer De Croo daarvoor verantwoordelijk."

"Onze welvaart wordt op het altaar van zijn ambitie opgeofferd. Hij wilde per se premier worden, zij hebben dit georganiseerd en ik houd hem daarvoor verantwoordelijk en hij heeft daar zijn woord in gebroken."

Of De Wever nog wil samenwerken met Open Vld? "Ik heb geen enkel probleem met een liberale partij, ik heb daar zelfs verwantschap mee en ik bestuur mijn stad daar ook mee."