De Wever waarschuwt rechtse kiezers: "Ze moeten beseffen dat Vivaldi 2 perfect mogelijk is"

door: MRO
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Bart De Wever stelt dat de Franstalige socialisten niet liever willen dan een hoge score van Vlaams Belang de komende verkiezingen. Dan hebben ze het perfecte excuus om opnieuw een Vivaldi-regering te vormen. "De score van Vlaams Belang is een natte droom voor Paul Magnette", aldus De Wever.

"De kiezer die in Vlaanderen overweegt extreem te stemmen, moet de paradox begrijpen dat wij niet in een democratie leven. Wij leven in België, dat zijn twee democratieën en één van die twee is héél links", legt Bart De Wever uit in een interview met Business AM.

"Zij zitten te wachten op dat resultaat van Vlaams Belang want zij willen gewoon Vivaldi 2 maken. Zij besturen al 12 jaar zonder Vlaamse meerderheid en zij willen gerust verder doen."

Vlaamse welvaart in Waalse putten kappen

"Magnette zegt: 'Groei is niet meer nodig, we moeten de welvaart gewoon herverdelen'. Dat wil dus gewoon zeggen Vlaamse welvaart nemen en in Waalse putten kappen. Dat is welvaart herverdelen."

"Ze gaan Vlaams Belang zo aan de kant schuiven en men gaat altijd na een lange regeringscrisis wel een paar Vlaamse partijtjes vinden die daar opnieuw aan willen meedoen."

Volgens De Wever kan enkel N-VA verhinderen dat er niet opnieuw een Vivaldi-regering komt aangezien Vlaams Belang niets kan betekenen op het federale niveau.

"Vivaldi 2 is mogelijk en Vlamingen moeten dat goed beseffen. Er zijn maar 20 Vlaamse zetels nodig en die zijn terug vertrokken. Zelfs met de peilingen die heel slecht zijn voor de Vivaldi-partijen, kunnen die nog altijd verder."

"Er is maar één democratisch feit dat dit kan verhinderen en dat is dat N-VA de verkiezingen zou winnen. Alle problemen waar de Vlaming boos over is, zitten op federaal niveau en daar kan Vlaams Belang niets betekenen."