Dedecker haalt uit naar Open Vld: "We spelen het OCMW van de wereld"

door: MRO
Jean-Marie Dedecker
Afbeelding bron: Photonews

Open Vld heeft niet zijn beste weken achter de rug en dat vertaalt zich in een zeer slecht resultaat in de nieuwe peiling van Het Laatste Nieuws, VTM NIEUWS, RTL en Le Soir. Jean-Marie Dedecker haalt in Knack fors uit naar de Vlaamse liberale partij.

Het is een zeer lastige periode voor Open Vld dat nog amper 9,3% in de laatste peiling haalt en bovendien tuimelt ook premier Alexander De Croo uit de top 3 van populairste politici.

Jean-Marie Dedecker legt in een opiniestuk de vinger op de wonde. "Bijna een kwarteeuw lang maakt de Open VLD onafgebroken deel uit van de federale regering en leverde in drie legislaturen zelfs de premier, Verhofstadt en De Croo."

"Ondertussen hebben we de boeren van hun land verjaagd, hebben we het ondernemerschap kapot belast en onze maakindustrie naar China verhuisd. Onze universiteiten werden woke, onze technologie is buitenlands en onze eigen energievoorziening hebben we afgeschakeld. We zijn in niets nog zelf bedruipend maar we spelen wel het OCMW van de wereld", aldus Dedecker in Knack.