Dedecker hard voor De Croo: "U sluit kapperszaken als het aantal besmettingen in scholen stijgt"

door: MRO
Jean-Marie Dedecker
Afbeelding bron: Photonews

Jean-Marie Dedecker heeft afgelopen donderdag bijzonder zwaar uitgehaald naar premier Alexander De Croo in de Kamer. Dedecker bestempelde De Croo als 'eerste minister van Loze Beloften'.

"Het is precies een jaar geleden sinds wij met ons allen in ons kot moesten blijven, gecontroleerd met drones en monsterboetes. Wij worden al een heel jaar geconfronteerd met het morbide wanbeleid rond de woon-zorgcentra, het wanbeleid rond de aankoop van mondmaskers, het falend beleid rond de testkits en de contacttracing, een blunderboek vol." 

"Wij verdragen al een jaar lang een regeltjeskermis van absurde maatregelen, van halve en hele lockdowns, en van avondklokken. Wij plaatsen ons onderwijs op achterstand. Wij ruïneerden de kleinhandel en de horeca", vertelde Jean-Marie Dedecker in de Kamer.

"Het is altijd de schuld van de bevolking. U hebt geen pandemiestrategie, mijnheer de eerste minister, behalve deze van quarantaine."

Lichten van een aanstormende trein

"Einstein heeft ooit gezegd: steeds hetzelfde doen en een andere uitkomst verwachten, is de definitie van waanzin. Ondertussen bent u ook al eerste minister van Loze Beloften. U sluit de kapperszaken als het aantal besmettingen in de scholen stijgt. U beloofde telkens het licht aan het einde van de tunnel, maar het waren telkens de lichten van een aanstormende trein."

"Deze lockdown is de zoveelste noodrem van uw falend beleid. Er is op dit moment maar één oplossing, mijnheer de eerste minister, en dat is vaccineren. Maar zelfs dat is een janboel geworden. In het Verenigd Koninkrijk worden per dag 800.000 mensen gevaccineerd. Dat is evenveel als gedurende twee maanden in ons land."